Zomer- en winterbanden

Bij Torsius Autoservice staan wij voor u klaar met deskundig advies en zijn alle merken/soorten banden verkrijgbaar tegen concurrende prijzen. Tevens kunnen wij de opslag van uw zomer- en winterbanden verzorgen.

Het bandenhotel van Torsius Autoservice

Wat zijn winterbanden?
Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen ‘normale’ autobanden en winterbanden. In het kort komt het er op neer dat winterbanden beter presteren dan zomerbanden wanneer de temperatuur onder de 7 graden komt. Daarnaast zijn winterbanden in Duitsland en diverse andere Europese landen verplicht.  

Balanceren en monteren
Na de aankoop van banden zult u ze nog moeten laten monteren en balanceren op de velg. Hiervoor is speciale apparatuur vereist. Het herhaaldelijk (de)monteren van autobanden is echter niet goed voor de band. Veel mensen kiezen er daarom voor om een complete set winterbanden met velgen aan te schaffen. Wanneer de tijd voor winterbanden is aangebroken, kunt u eenvoudig uw huidige velgen met banden omwisselen voor de set winterbanden met velg. Vraag bij Torsius Autoservice om advies!

Bandenwissel bij Torsius Autoservice