Zomer- en winterbanden

Uw autobanden zijn belangrijker dan u denkt. De vier banden van uw auto hebben een verantwoordelijke taak. Ze dragen het gewicht van de auto, de inzittenden en uw bagage. Ook spelen ze een cruciale rol bij het weggedrag van uw auto: optrekken, remmen, het opvangen van dwarskrachten in bochten en grip op nat wegdek. De juiste banden zijn daarom erg belangrijk. Wij zorgen voor de juiste basis. Voor elke auto plaatsen wij de meest geschikte autoband. Dit doen wij het hele jaar door.

Veilig op weg betekent ook het tijdig wisselen van zomer- naar winterbanden (en vice versa). Winterbanden hebben een grover profiel en een andere rubber samenstelling, waardoor ze meer grip hebben op gladde wegen. Als de temperaturen richting vriespunt gaan, zijn winterbanden een echte aanrader. Daarnaast zijn winterbanden in Duitsland en diverse andere Europese landen verplicht.  Zomerbanden zijn juist zeer geschikt voor wat drogere tijden. Warmere temperaturen stellen namelijk andere eisen.

Het bandenhotel van Torsius Autoservice

Balanceren en monteren
Na de aankoop van banden zult u ze nog moeten laten monteren en balanceren op de velg. Hiervoor is speciale apparatuur vereist. Het herhaaldelijk (de)monteren van autobanden is echter niet goed voor de band. Veel mensen kiezen er daarom voor om een complete set winterbanden met velgen aan te schaffen. 

Bandenopslag

Natuurlijk kunt u uw zomer- of winterbanden thuis opslaan. Maar voor bandenopslag kunt u ook bij Torsius Autoservice terecht. Wij slaan uw banden veilig op in onze bandenopslag. Zo heeft u er thuis geen gedoe van. 

Hoe werkt het?

Wanneer u een afspraak maakt voor de bandenwissel, kunt u aangeven of de banden moeten worden opgeslagen. Wij regelen de rest. Als het tijd is voor de volgende bandenwissel hebben we uw banden direct bij de hand. Meer weten? Informeer naar de mogelijkheden en bijbehorende kosten!

 

Bandenwissel bij Torsius Autoservice